Z manj do več.

Sprožite radovednost.

Staro-babilonsko ime Nabium

Nabu ali staro-babilonsko ime Nabium, po stari zavezi Nebu.

Je babilonski (Mezopotamija) bog kaligrafije in modrosti, sin Marduka in Sarpanitu. Njegov znak je pisalo. Kot pisec usode je bil v babilonskem panteonu visoko spoštovan. Med planeti mu je bil dodeljen Merkur. Skupaj z njegovo boginjo Tachmetu je deloval v kulturni prestolnici  Borsipa.

Glavni simbol Nabuja je en sam klin, navpični ali vodoravni, včasih naslonjen na glineno ploščo ali podstavek. Ta zagozd predstavlja pisalo in verjetno s svojo obliko nakazuje tudi klinopisno pisanje. Nabu je običajno upodobljen tako, da je oblečen v dolgo obleko z resicami pod razrezanim krilom.

Ime Nabu izhaja iz semitskega korena nb’, ki pomeni “imenovati”. Tolmačimo ga lahko kot deležnik, »napovedovalec/glasnik« ali kot glagolski pridevnik »tisti, ki je imenovan«. Nabium je bog pisanja, v univerzumu mita je eden od dveh tajnikov bogov, gospodar pisanja, pisar, umetnik pisanja.

Vir in več informacij: http://oracc.museum.upenn.edu/amgg/listofdeities/nabu/

Vizija in poslanstvo podjetja

NABIUM je podjetje za svetovanje, izobraževanje, produkcijo pravljic, marketinške storitve in kreativno pisanje.  Združujemo svetovalce, stratege, komunikologe, oblikovalce in druge strokovnjake, ki vsak na svojem področju odlično opravlja svoje naloge.

Našim naročnikom svetujemo in načrtujemo ter komuniciramo njihove aktivnosti, neposredno in usklajeno z njihovim poslanstvom, vizijo in poslovnimi cilji.

V podjetju Nabium sledimo strategiji »z manj do več«, saj z inovativnimi poslovnimi rešitvami in strokovnim znanjem naročnikom zagotavljamo učinkovite rezultate po poštenih cenah.

Poslanstvo
Naročnikom zagotavljamo doseganje maksimalnih rezultatov z minimalnimi vložki v njihove marketinške in razvojne aktivnosti. To izvajamo z učinkovitim poslovnim svetovanjem, s strateškim načrtovanjem ter z integriranim komuniciranjem. Uvajamo inovativne družbeno odgovorne pristope in pripravljamo izobraževanja po meri in razumni ceni, ki večajo poslovno učinkovitost naročnika. Ob vsem tem pa zagotavljamo še pisne in oblikovne vsebine, polne modrosti, po potrebi tudi kreativne »norosti«.

Vizija
Do leta 2030 želimo okrepiti naše razvojne, kreativne in svetovalne aktivnosti v prid naročnikom in nam ter se aktivno povezovati s slovenskimi in tujimi poslovnimi partnerji in združenji za učinkovit nastop na slovenskem in tujih trgih.

Zakaj izbrati nas?

  • Več kot dvajsetletne izkušnje v založništvu, PR in marketinških agencijah, neprofitnih in profitnih organizacijah ter strokovno znanje vam zagotavljajo vrhunsko kakovost besedil in strategij ter stroškovno učinkovite marketinške akcije, kampanje s primesmi družbene odgovornosti za večjo konkurenčnost naročnika.
  • Naše dolgoletne izkušnje, strokovnost in prilagodljivost potrebam naročnika le-temu  zagotavlja najboljši možni marketinški učinek na trgu.
  • Poznavanje družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja omogoča načrtovanje družbeno odgovornih in trajnostnih strategij ter poročil v skladu z mednarodnimi smernicami in standardi.
  • Znanje produktnega menedžmenta in založništva nam omogoča, da vam zagotovimo vrhunsko knjigo ali menedžment vaših produktov, storitev.